05 september 2012

hmck + kamera = konkurranse?


Dette er ment som et forslag (og en god grunn) til å komme seg ut på MC også i september - en flott måned med fint vær, frisk luft og roligere trafikk på veiene. De fleste har et kamera så det er bare å komme seg ut, enten hver for seg eller på fellestur?
Saken:
Favorittleksikonet Wikipedia har en konkurranse gående nå i september som går ut på å samle inn bilder av kulturminner over hele verden, inkludert Norge, Østfold, Halden, Tistedal kirke? Leksikonet trenger flere bilder og vi/brukerne kan bidra for å komplettere samlingen.

Kun få/små forberedelser kreves, kun en brukerkonto hos wikipedia, ledig tid, bensin, oppladet kamera og plass på minnekortet. Se ellers regler.

Det finnes også en egen app til Android og iOS som hjelper til med å finne plasser i nærheten og laste opp bilder. Men gitt at resultatet bør være så bra som mulig kan det hende det er lurt å ta bildene en tur innom PCen for å gjøre noen justeringer (farger/utsnitt) men i teorien kan man gjøre hele jobben med en telefon som har et kamera (det holder med 3-4Mp og godt lys).

Hva skal man ta bilde av? Liste over kulturminner i Østfold her. På en eventuell fellestur kan vi lage en kjørerute ut fra interessante motiver på listene.
Det er lov å laste opp bilder av alle kulturminner identifisert i lista, også de det allerede finnes et bilde av fra før. Hva må til for å vinne? Fjorårets finalister ser du her.

Førstkommende helg er vi opptatt med bærtur (ta gjerne med kamera) og sykkelpatrulje. Mulig vi kan få til noe senere?